matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ratunku
ggadsadsg:
ratunku: Rozwiąż równanie w przedziale <0, 2π>
√
2
cos2x
1 − tg x + tg
2
x − tg
3
x + ... =
π
2sin(x +
)
4
Po lewej to chyba jakaś suma ciągu albo szeregu ...
2 gru 13:21
Janek191:
Lewa strona − suma nieskończonego ciagu geometrycznego: a
1
= 1 q = − tg x
a
1
Dla I − tg x I < 1 mamy L =
1 − q
2 gru 14:08