sinusy
to ja!!!!!!!!!!!!: czy sin 11/12 pi to jest √6 − √2 / 4 ?
1 gru 16:18
Blee:
Zauwaz ze:
cos(2π − π/6) = 1 − sin2(π − π/12) = 1 − sin2(11π/12)
1 gru 16:47
Blee:
A wartosc jaka wyjdzie to (1−√3)/2
1 gru 16:54
to ja!!!!!!!!!!!!: sin165 = sin(90 + 75) = cos75 = cos(45 + 30) = cos45cos30 − sin45sin30 =
po podstawieniu odpowiednich wartosci wyjdzie moj wynik, bo sin 11/12 pi = sin 11/12 * 180
stopni = sin 165 stopni
1 gru 17:44
5-latek: Bedzie tak jak piszsesz
1 gru 23:49
Mariusz:
sin 165=sin(180−15)=sin 15
| | √2 | √3 | | √2 | 1 | |
sin 15=sin(45−30)= |
|
| − |
|
| |
| | 2 | 2 | | 2 | 2 | |
2 gru 00:43
5-latek: mozna takze policzyc z e wzoru polowkowego
2 gru 09:22
2 gru 13:29
Polski: Up
3 gru 14:02