matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kat alfa jest katem rozwartym i sin a...
don:
Prosze o pomoc.
1
Kat alfa jest katem rozwartym i sin a =
. Oblicz cos a
11
1 gru 15:41
Jerzy:
II ćwiartak, czyli cosinus jest ujemny: cosα = −
√
1 − sin
2
α
= −
√
1 −(1/11)
2
1 gru 15:46