oblicz granice
granice: oblicz granice funkcji:
f(x)=2 11−x+1/x (x w mianowniku)
x−−>1
1 gru 12:00
Jerzy:
x → 1+ , lim = −∞
x → 1−1, lim = +∞
1 gru 12:02
granice: lewostronna powinna byc 1, a prawostronna ∞
1 gru 12:06
Jerzy:
To brednie.
1 gru 12:12
Janek191:
Czy
| | 1 | |
f(x) = 2 1/(1 − x) + |
| ? |
| | x | |
1 gru 12:15
Jerzy:
| | 1 | | 1 | |
No cóż ... podałem granice dla funkcji: f(x) = 2* |
| + |
| |
| | 1 − x | | x | |
1 gru 12:17
granice: Janek191 tak jak napisałeś, ale ten x jest w mianowniku, całość podzielona jest przez x
1 gru 12:23
Jerzy:
Jeśli ta funkcja jest taka, jak napisał Janek, to odp.12:06 są prawidłowe.
1 gru 12:24
Jerzy:
Kuż...a napisz człowieku porządnie tą funkcję, a nie wypisuj jakieś bełkoty.
1 gru 12:25