w trójkąt wpisano romb
zdezorintowana:

w trójkąt ABC wpisano romb ADEF. Wiedząc że lABl=15, lBCl=20 i lACl=10. oblicz długość boku
rombu.
proszę chociażby o wytłumaczenie od czego zacząć
30 lis 22:52
Bogdan:
od wyszukania trójkątów podobnych
30 lis 23:08
Mila:

ΔCFE∼ΔCAB⇔
a=6
30 lis 23:09
Bogdan:
A powinien Mila sam się potrudzić
30 lis 23:11
Eta: Oj tak.... powinien

( ale po co sobie trudu zadawać? jak
Mila ma dobre

Pozdrawiam
Milę i
Bogdana
30 lis 23:15
Eta:
To dla
zdezorientowanej
dorzucam dodatkowo :
Ile jest równe pole tego rombu ?
30 lis 23:28
Eta:
I jak zdezorientowana ?
1 gru 00:04