Lokata bankowa
Macko z Bogdanca: Lokata bankowa
Z myślą o emeryturze wpłacasz co miesiąc do banku 100 złotych. Bank oferuje oprocentowanie w
stosunku rocznym 6% z kapitalizacją miesięczną. Jaka kwota będzie na koncie po 5 latach?
Nie za bardzo wiem jak wyliczyc
6/100*1/12=0,005%
po pierwszym miesiacu mamy 100+100*0,005=100,5zl
po drugim 200,5+[(100+100*0,005+100)*0,005]=201,5025
I za bardzo nie iwem jak zrobic zeby tak tego nie liczyc 50 razy
30 lis 21:00
Macko z Bogdanca: up
30 lis 22:24
Blee:
Od tego sa odpowiednie wzory ... poszukaj ich to nie jest trudne
30 lis 22:33
30 lis 23:03
Bogdan:
Który to bank? Chętnie skorzystam
30 lis 23:04
Eta:
Ja też bym skorzystała z takiej oferty
30 lis 23:29
Macko z Bogdanca: Tzn wiem ze jest to procent skladany, ale nie wiem jak to zapisac w prostej postaci
1 gru 00:05