Poch
666: Oblicz pochodną z definicj
Y=x2+1
Prosze o rozpisanie, bo kompletnie nie rozumiem
30 lis 20:09
30 lis 20:10
666: No właśnie źle mi wychodzi dlatego potrzebuje cale rozwiązanie
30 lis 20:37
666: Jak liczę z wzoru z Δ to na koniec wychodzi mi cos takiego x2+2xΔx+(Δx)2−x−Δx i nie wiem co
mam z tym dalej zrobic
30 lis 20:40
Adamm: (x+h)2+1−(x2+1)=...
oblicz mi to
30 lis 20:42
666: 2xh−x2+1
30 lis 21:09
Adamm: źle
30 lis 21:10
666: Dlaczego?
30 lis 21:13
666: A czekaj faktycznie
30 lis 21:13
666: Miało być 2xh+1
30 lis 21:14
Adamm: źle
30 lis 21:14
666: To nie wiem, mozesz mi to rozpisać?
30 lis 21:18
Adamm: nie, masz to zrobić sam
30 lis 21:18
666: 2xh+h2+1
30 lis 21:19
666: Teraz dobrze?
30 lis 21:23
Adamm: źle
30 lis 21:31
666: No to nie wiem. Proszę rozpisz mi to
30 lis 21:33
Adamm: (x+h)2+1−(x2+1)=(x2+2xh+h2)+1−x2−1=2xh+h2
takie to było trudne...
30 lis 21:36
30 lis 21:39
666: 2xh2+h3
30 lis 22:09