1 | 1 | ||
*5x + | *5x = 26 | ||
5 | 25 |
1 | 1 | ||
*5x+ | *5x=26 | ||
5 | 25 |
1 | 1 | |||
5x( | + | )=26 | ||
5 | 25 |
325 | ||
5x= | ||
3 |
325 | ||
log5x=log( | ) | |
3 |
325 | ||
x*log5=log( | ) | |
3 |
log(3253) | 310 | |||
x= | =log | |||
log5 | 3 |
1 | 1 | |||
5x* ( | + | ) = 26 | ||
5 | 25 |
5 | 1 | |||
5x* ( | + | ) = 26 | ||
25 | 25 |
6 | ||
5x* | = 26 | |
25 |
26*25 | ||
5x = | ||
6 |
325 | ||
5x = | ||
3 |
325 | ||
log5(5x) = log5( | ) | |
3 |
325 | ||
x*log5(5) = log5( | ) | |
3 |
325 | ||
x = log5( | ) | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |