jak sie do tego zabrac?
pyska: Napisz równanie do prostej równoległej przechodzącej przez punkt P:
y=2x+3 i P=(2,5)
−3x+4y−√7=0 i P=(−3,2)
1 lut 15:06
hesia:
1) równanie prostej równoległej : y= 2( x−x
P) +y
P
2) 4y = 3x +
√7 /: 4
równanie prostej równoległej: y=
34( x −x
P) +y
P
dokończ
1 lut 15:10
pyska: aha, dziekuję bardzooo
1 lut 15:11
R.W.16l: jak się robi indeksy?
1 lut 16:30
hesia:
po lewej strone masz instrukcję

"wpisz a otrzymasz" ......... 3 i 4 wiersz
1 lut 16:32
R.W.16l: ale przecież do daje potęgi, nie indeksy
1 lut 16:40