wykresy
Luthrien: Wykresy funkcji liniowych f i g przecinają się w pkt (−1;2).
Rozwiąż równanie f(x)=g(x)
Proszę o pomoc.
30 lis 16:46
Adamm: jeśli się pokrywają
x∊ℛ
jeśli się nie pokrywają
x=−1
dwie różne proste mogą się albo przecinać w jednym miejscu, albo w żadnym (kiedy są równoległe)
30 lis 16:48
Luthrien: Nie rozumiem czemu x=−1 jeśli się nie pokrywają...
30 lis 16:52
Adamm: bo wiadomo że przecinają się już w (−1, 2)
30 lis 16:52
Luthrien: A ok, czaje. Ale tak dziwnie, bo mamy równanie f(x)=g(x) i nic nie podstawiamy czy jak...
30 lis 16:55
Eta:
![rysunek](rys/135229.png)
1/ x∊R
====
2/ x= −1
=====
30 lis 17:00
Luthrien: Rozumiem, dziękuję wszystkim!
30 lis 17:13