Rzucono
Luthrien: Rzucono jednocześnie sześcienną kostką i monetą. Oblicz prawdopodobieństwo,
że na monecie wypadł orzeł, a na kostce liczba oczek mniejsza niż 3.
Mi wyszło że P monety= 1/2
i P kostki= 1/2
Dobrze? Jak dalej rozwiązać to zadanie?
30 lis 16:37
Eta:
Ω= {(k,m) gdzie k={1,2,3,4,5,6) i m={O,R}}
|Ω|=6*2=12
A={(O,1), (O,2)}
|A|=2
30 lis 16:42
Luthrien: Dziękuję bardzo

Już rozumiem
30 lis 16:43
Eta:
Poprawiam zapis:
A={(1,O) , (2,O)}
nie ma to wpływu na wynik
30 lis 16:44
Eta:
30 lis 16:44