matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Adam:
Oblicz:
π
π
π
7π
Sin
Cos
− sin
Cos
3
6
6
3
Mógłby ktoś pokazać jak to rozwiązać?
30 lis 15:39
Jerzy:
7π
6π + π
π
π
Wskazówka: cos
= cos(
) = cos(2π +
) = cos
3
3
3
3
30 lis 15:41
Adam:
Okej, dzięki za pomoc @Jerzy
30 lis 15:58