??
Marko Polo: liczba |3− √2 | +| √2 −3|
30 lis 12:38
Marko Polo: ...jest równa
30 lis 12:38
5-latek: 3−√2+(3−√2)=
30 lis 13:01
iteRacj@:
oj nie
30 lis 13:08
iteRacj@:
jednak tak, najważniejsze jest zdecydowanie
30 lis 13:11
Marko Polo: dlaczego nie zmienił sie za przy 3−√2
30 lis 13:15
iteRacj@:
bo jest wartość bezwzględna
| x | = | −x |
| 3−√2 | = | √2−3 |
30 lis 13:25
iteRacj@:
3>√2
3−√2 >0
więc z def. wartości bezwzględnej
| 3−√2 | = 3−√2
30 lis 13:27
iteRacj@:
ale również
| 3−√2 | = | √2−3 | = 3−√2
30 lis 13:29
5-latek: Dobry wieczor
30 lis 23:31