Jak to zrobić
Basia: Pan marek ma 3 czarne marynarki, 4 czarne koszule oraz 5 szarych marynarek i 5 szarych koszul.
Na ile sposobów może wybrać zestaw złożony z marynarki i koszuli: a) w dowolnym kolorze b) w
tym samym kolorze c) w różnych kolorach
30 lis 02:23
liczba:
Najpierw podziękować za poprzednie
30 lis 02:30
liczba:
3 cz. m 4 cz. k
5 sz. m 5 sz,k
a) 7*9=72 sposoby
b) czarny zestaw lub szary zestaw
3*4+5*5 = 37 sposobów
c) (cz.m ;sz.k) lub ( sz.m; cz. k)
3 *5 + 5*4 = 35 sposobów
Razem 37+35= 72 sposoby
30 lis 02:35
liczba:
W a) 8*9=72
30 lis 02:37
5-latek: Ja prostestuje To juz jest dyskriminacja
Dlaczego swoje imie sie piszse z duzej litery a Pana z malej ?
30 lis 12:24