h | √11 | 5 √11 | ||||
Mamy | = sin α = 0,4 ⇒ h = 0,4 c ⇒ c = | = | =2,5√11 | |||
c | 0,4 | 2 |
231 | ||
4 x2 = 6,25*11 − 11 = 57,75 = | ||
4 |
231 | ||
x2 = | ||
16 |
√231 | ||
x = | ||
4 |
√231 | ||
P = 0,5*6*x *h = 3 x*h = 3* | *√11 = 0,75*11*√21 =8,25√21 | |
4 |
2 | 2k | √11 | ||||
sinα= | = | √11=2k ⇒ k= | ||||
5 | 5k | 2 |
√11 | ||
4a2=25k2−4k2 ⇒ 2a=√21k ⇒ 6a=3√21* | ||
2 |
√11 | 33√21 | |||
P=6a*h=6a* | = | [j2] | ||
2 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |