matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
janaa:
Oblicz granicę
√
x
lim(x−>
∞
)
3
√
x
29 lis 17:49
Janek191:
√
x
f(x) =
= x
1
2
−
1
3
= x
1
6
=
6
√
x
3
√
x
więc lim f(x) = +
∞
x→
∞
29 lis 17:55
janaa:
bardzo dziękuję
29 lis 18:01