pochodne
ekonomista: Obliczyć elastyczności funkcji w podanym punkcie i zinterpreto−
wać wyniki:
(iv)
f(x) =ex2, x0= 2.
28 lis 20:47
Adamm: f'(x)=2ex
f'(2)=4e
f(2)=4e
E
2f=2 (nie jestem pewien tego oznaczenia E
2f)
28 lis 20:51
ekonomista: Jest bład gdyż odpowiedz to −8, znam tylko odpwiedz i dlatego pytam gdyz chcialbym wiedziec jak
to rozwiazac
29 lis 15:13
Jerzy:
Ef(2) = 2
29 lis 15:18
Adamm: błąd jest co najwyżej u ciebie że nie potrafisz przepisać
29 lis 15:45
ekonomista: czego niby nie potrafie przepisac mam odpowiedz od cwiczeniowca 8 wiec nia sie sugeruje. Wzor
na elastycznosc to EP=F'(x)/F(x)X x
29 lis 16:04
Adamm: kur...
podaj funkcję POPRAWNIE
29 lis 16:12
ekonomista: Funkcja jest u gory poprawnie a wzor elastycznosci
ep= F(x)/F'(x)*x
29 lis 17:16