matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz moduł liczby zespoloneji liczbę sprzężoną do liczby (1+i)^6
not4ya:
oblicz moduł liczby zespolonej i liczbę sprzężoną do liczby (1+i)
6
28 lis 20:12
Adamm:
|(1+i)
6
|=|1+i|
6
=
√
2
6
=2
3
=8 s((1+i)
6
)=(s(1+i))
6
=(1−i)
6
28 lis 20:39