granica
s: (2n+52n+3)2*n
28 lis 20:06
s: z tego mam (1+22n+3)2*n
28 lis 20:07
Qba:
e2
28 lis 20:08
Qba:
| | 2n+5 | |
( |
| )2n tak ma być? |
| | 2n+3 | |
28 lis 20:09
s: jak to zobaczyc ?
28 lis 20:09
s: jak to zobaczyc ?
28 lis 20:09
s: jak to zobaczyc ?
28 lis 20:09
s: tak
28 lis 20:09
Qba:
| | 2 | |
[(1+ |
| )2n+3]2n/(2n+3) |
| | 2n+3 | |
g= (e
2)
1 =e
2 bo lim(2n)/(2n+3)=1
28 lis 20:11
s: a jak mam przykłąd
√n+5n−1 =
28 lis 20:13
28 lis 20:14
s: pierwiastej jest 3 stopnia
28 lis 20:14
s: i dlaczeg −1
28 lis 20:14
s: mi wychodzi w tym pierw wynik 1 a ma byc −1
28 lis 20:15