matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sss
Hampton:
Jakie wspolrzedne ma punkt przeciecia sie prostych o rownaniach y=3x+5 i y=x+1 ?
1 lut 00:50
hesia:
Hampton
takie zadania dzieci w przedszkolu rozwiązują
3x+5 = x+1 => 2x = −4 => x = −2 to y = x+1 = −2+1 = −1 ( −2,−1) Dobranoc
1 lut 00:54