os
Hampton: W jakim punkcie prosta l o rownaniu 2x−3y+1=0 przecina os OY?
31 sty 23:35
rogal: podstaw pod y=0 i wyjdzie Ci miejsce przecięcia się z osią Y
31 sty 23:44
Hampton: ok, dzieki serdeczne
31 sty 23:47
rogal:
31 sty 23:48
hesia:
rogal 
bredzisz cosik

chyba za x =0 .... co

?
31 sty 23:56
Hampton: tez mi sie tak zdawalo, wiec dalam za x = 0
1 lut 00:11
hesia:
ok

, bo
rogal pewnie zakochany
1 lut 00:15
Hampton: Hehe
1 lut 00:16
rogal: hmm ... niestety muszę Was rozczarować , miałem racje pisząc pod y=0 , rarysujcie sobie wykres
tej funkcji i zobaczycie iż miałem rację
1 lut 00:20
hesia:
no nie .....

....
rogal jednak jesteś "zakochany"

punkt przecięcia z osią OY to : (
0, y ) więc x =
0
1 lut 00:22
rogal: aj jaj jaj Masz jednak rację , ubzburałem sobie że chodzi o przecięcie osi x , chyba już na
mnie pora iść spać
1 lut 00:26
hesia:
1 lut 00:43