matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
Asia:
Rozwiąż układ równań algebraicznie i graficznie |y−1|=2 x−y=1
28 lis 01:21
Pytający:
|y−1|=2
// inaczej: y=−1 ∨ y=3
x−y=1
// inaczej: y=x−1
(x=0∧y=−1)
∨
(x=4∧y=3)
28 lis 01:28