π | ||
cos(3x)= sin( | −3x) | |
2 |
π | ||
cosx= 0 gdy x= | +kπ | |
2 |
π | ||
−x= kπ− | ||
4 |
π | ||
x= | −kπ i k∊C | |
4 |
π | ||
cos | −2x)=0 | |
4 |
π | π | |||
cos | −2x)= cos( | ) | ||
4 | 2 |
π | π | ||
−2x= | +kπ | ||
4 | 2 |
π | π | |||
−2x= | − | +kπ | ||
2 | 4 |
π | ||
−2x= | +kπ | |
4 |
π | 1 | |||
x= − | − | kπ i k∊C | ||
8 | 2 |
π | ||
sinx= −sin( | −3x) | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |