matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Paulina:
pytanie o proste obliczenie trygonometryczne ile wynosi miara kąta alfa w trójkącie, jeśli
√
2
a) cos alfa = −
2
1
b) cos alfa = −
?
2
27 lis 20:54
Eta:
a) α= 180
o
−45
o
=...... b) 180
o
−60
o
=.......
27 lis 21:03