matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji
Juleq:
Wyznacz granicę: lim (−x
3
+4x
2
+4) / (2−x) x→2
27 lis 20:20
iteRacj@:
−x
3
+4x
2
+4
12
lim
x→2
−
=[
] = +
∞
2−x
0
+
−x
3
+4x
2
+4
12
lim
x→2
+
=[
] = −
∞
2−x
0
−
27 lis 21:09