(2x)2 = (3a)2+(3a)2
4x2 = 9a2+9a2
4x2=18a2
| 18 | 9 | |||
x2 = | a2 = | a2 | ||
| 4 | 2 |
| √18 | 3√2 | |||
x = | a = | a | ||
| 2 | 2 |
| 9 | |
a2+H2 = 9a2 | |
| 2 |
| 9 | ||
H2 = 9a2− | a2 | |
| 2 |
| 9 | ||
H2 = | a2 | |
| 2 |
| 3 | ||
H = | a | |
| √2 |
| 3√2 | ||
H = | a | |
| 2 |
| 3√2 | 27√2 | |||
V = (3a)2*H = 9a2* | a = | a3 | ||
| 2 | 2 |
| 3a√3 | ||
AP=CP = | ||
| 2 |
| 9*3*a2 | 9*3a2 | 3a√3 | 3a√3 | |||||
9*2a2 = | + | − 2* | * | *cosα | ||||
| 4 | 4 | 2 | 2 |
| 2*27 | 2*9*3 | |||
18a2 = | a2 − | a2*cosα /*4 /:a2 | ||
| 4 | 4 |
| 2√2 | ||
sinα= | ||
| 3 |
| cosα | 1 | 3 | 1 | √2 | ||||||
ctgα= | = − | * | = − | = − | ||||||
| sinα | 3 | 2√2 | 2√2 | 4 |