Znajdź równanie stycznej
Adrian: | | 6 | |
Znajdź równanie stycznej do wykresu funkcji y= |
| w punkcie o współrzędnej x = −1 |
| | x − 1 | |
27 lis 19:26
Janek191:
więc
Dla x = − 1 jest y = − 3
y = a x + b
y = −1,5 x + b P =( −1, −3)
− 3 = −1,5*(−1) + b ⇒ b = − 4,5
y = −1,5 x − 4,5
===============
27 lis 19:39
Adrian: Chciałem Cię tylko pobłogosławić i serdecznie podziękować, odezwę się jak już zostanę
milionerem
27 lis 19:47
Eta:
A może "prezydentem" ?
27 lis 19:48
Adrian: Żeby tylko zadań z matmy nie robić haha
27 lis 19:51