Wielomiany rozkład na czynniki .
Brodaty234: Wielomiany.
1.rozkład na czynniki wielomianów przed nawias
2.metoda grupowania wielomianów
3.metoda grupowania wielomianów
link do zadań/zdjęcia:
https://zapodaj.net/f02bcce73ca9f.jpg.html
Proszę o Pomoc
27 lis 18:32
Eta:
1/ W(x)= 2x2(3x+2)
2/ w(x)=(3x2+1)(x−1−2x−5) = (3x2+1)(−x−6) = −(3x2+1)(x+6)
3/ x2(9x−4) −3(9x−4) =(9x−4)(x2−3)= (9x−4)(x−√3)(x+√3)
27 lis 18:49
Eta:
Brodaczu nawet Ci się nie chce zadań przepisać tylko wrzucasz linki!
27 lis 18:50
Brodaty234: Oj tam

Takie małe pytanko w 1 nie powinno byc tak : w(x)=2x
2(3x+1)
27 lis 18:52
Eta:
1/ 2x2(3x+1)
wszystko przez to ,że jak piszę to nie widzę zadania w linku!
Na przyszłość pisz .............tu zadania!
27 lis 18:58
Brodaty234: Ok Dziękuję za Pomoc ! Pozdrawiam
27 lis 18:59
Eta:
27 lis 19:01