5 | ||
cosα= | ||
6 |
25 | ||
2) sin2α=1− | ||
36 |
11 | √11 | |||
sin2α= | ⇔sinα= | |||
36 | 6 |
5 | √11 | |||
3) 2*sinα*cosα=2* | * | |||
6 | 6 |
5√11 | ||
sin(2α)= | ||
18 |
1 | ||
4) PΔ= | *6*4*sin(2α) | |
2 |
5√11 | 10√11 | |||
PΔ=12* | = | |||
18 | 3 |
x | 2c | ||
= | ⇒ x=3c | ||
6 | 4 |
4 | ||
z tw. Pitagorasa h2=16−c2 i h2=36−16c2 ⇒ c2= | ||
3 |
2 | 2√11 | |||
to c= | i h= | |||
√3 | √3 |
1 | 1 | 2 | 2√11 | 10√11 | ||||||
P(ABC)= | *5c*h= | *5 | * | = | ||||||
2 | 2 | √3 | √3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |