matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
???
abc:
W równaniu x2 + mx + m − 1 = 0 z niewiadoma x,m jest parametrem takim ze m∊C. Rozwiąż równanie
26 lis 22:18
Adamm:
x
2
+mx+m−1=0 Δ=m
2
−4m+4
−m±(m−2)
x=
2
x=−1 lub x=−m+1
26 lis 22:34