matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
Dobra:
rozwiąż
√
3
sinx +cosx = −1 , xeR
26 lis 20:55
Mila:
√
3
*sinx +cosx = −1 /:2
√
3
1
1
sinx+
cosx=−
2
2
2
π
π
1
sinx*cos
+sin
*cosx=−
⇔
6
6
2
π
1
sin(x+
)=−
6
2
π
π
π
5π
x+
=
+π+2kπ lub x+
=
+π+2kπ
6
6
6
6
4π
x=π+2kπ lub x=
+π+2kπ⇔
6
5π
x=π+2kπ lub x=
+2kπ
3
=====================
26 lis 21:05
5-latek:
Dobry wieczor
Milu
Tez mialem pisac .
26 lis 21:07
Mila:
Witam miło
26 lis 21:23