Modulo
Proszeʞ: Rozwiaz dla x:
a) ((4*x) mod 11) − 8) mod 11) = 9
b) (2 * x) mod 10 = 4
c) (x * x) mod 13 = 1
d) (x * x) mod 15 = 4
26 lis 18:46
Proszeʞ: bump
26 lis 20:32
Proszeʞ: Prosze niech ktos pomoze, nie wiem nawet jak zaczac
26 lis 21:28
Proszeʞ: :((
26 lis 21:55
Pytający:
a)
((4*x) mod 11) − 8) mod 11) = 9
((4*x) mod 11) mod 11 = (9+8) mod 11
((4*x) mod 11) mod 11 = 6
((4*x) mod 11) = 11k+6
((4*x) mod 11) = 6
4x=11k+6
b)
(2 * x) mod 10 = 4
2x=10k+4
x=5k+2, k∊ℤ
c)
(x * x) mod 13 = 1
x
2=13k+1
x=±
√13k+1, k∊ℕ∪{0}
d)
(x * x) mod 15 = 4
x
2=15k+4
x=±
√15k+4, k∊ℕ∪{0}
26 lis 22:24
Proszeʞ: Dzieki wielkie <3
26 lis 22:35