1−2sin2α | 1−tgα | ||
= | |||
1+sin2α | 1+tgα |
sin2α | cosα | 1 | |||
* | = tg | α | |||
1+cos2α | 1+cosα | 2 |
| |||||||||||
P= | = mnożę licznik i mianownik przez cosα | ||||||||||
|
cosα−sinα | ||
= | = mnożę licznik i mianownik przez (cosα+sinα) | |
cosα+sinα |
cos2α−sin2α | ||
= | = | |
cos2α+2sinα*cosα+cos2α |
1−sin2α−sin2α | 1−2sin2α | |||
= | = | =L | ||
1+sin2α | 1+sin(2α) |
α | ||
1+cosα=2cos2 | , 1+cos(2α)=2cos2α | |
2 |
α | α | |||
sin(2α)=2sinαcosα , sinα=2sin | cos | |||
2 | 2 |
2sinα*cosα | cosα | sinα | ||||||||||||||||||||||
L= | * | = | = | |||||||||||||||||||||
2cos2α |
|
|
| α | ||||||||||||||||||
= | =tg | =P | |||||||||||||||||
| 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |