x | x | |||
sin | +cos | =√2sinx | ||
2 | 2 |
π | x | |||
⇔ √2sin( | + | ) = √2sinx | ||
4 | 2 |
x | x | x | x | |||||
sin2 | + 2sin | cos | +cos2 | = 2sin2x | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1−3 | 1 | 1+3 | ||||
t1= | =− | , t2= | =1 | |||
4 | 2 | 4 |
1 | ||
sinx=− | lub sinx = 1. | |
2 |
x | π | x | π | |||||
sin | cos | +cos | cos | =sinx. | ||||
2 | 4 | 2 | 4 |
x | π | x | π | |||||
sin | cos | + cos | sin | = sinx. | ||||
2 | 4 | 2 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |