matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie trygonometryczne
SEKS INSTRUKTOR:
Rozwiąż równanie tg 3x =2 nie wiem jak ruszyć
sin k
=2 ?
cos k
Co z tym dalej?
25 lis 22:04
Adamm:
3x=atan2+kπ, k∊ℤ
atan2
kπ
x=
+
3
3
atan2≈1,1
25 lis 22:06
Mila:
arctg(2)≈63,3
o
25 lis 22:09
Eta:
arc(tg2)≈ 63
o
25 lis 22:09