25 lis 21:36
Juan: tak
25 lis 21:44
Juan: powinno być = e1,czyli =1
25 lis 21:44
Juan: tak sadze
25 lis 21:46
Dickens: e1=1?
25 lis 21:47
'Leszek: Sprawdz na przykladzie : f(x) =1/x , dla x →0+ , lim f(x) = ∞
Zatem : lim (1+ x)1/x = ....., dla x→ 0+
25 lis 21:53
Dickens: Ok rozumiem, dzieki
25 lis 22:09
Juan: czyli =e
25 lis 22:22
Juan: zamiast 1 ma byc e
25 lis 22:23
Juan: tak jak Leszek napisal, sprawdz na przykladzie
25 lis 22:24
Dickens: | | 1 | |
czym różni się to co jest u mnie na zdjęciu od limx→∞(1+ |
| )x = e |
| | x | |
| | 1 | |
w pierwszym przypadku jesli limx→x0f(x)=∞ t to limx→x0(1+ |
| )f(x) = 1 |
| | f(x) | |
25 lis 22:26