Zad
Sophie: Cos2x(1+tgxtg2x)=1
25 lis 16:01
Sophie: Up
25 lis 16:21
Eta:
To jest tożsamość
ze względu na tangens cosx≠0
| | sinx | | sin2x | |
tgx= |
| , tg2x= |
| |
| | cosx | | cos2x | |
| | sinx*sin2x | | cos2x*cosx+sin2x*sinx | | cos(2x−x) | | cosx | |
L=cos2x+ |
| = |
| = |
| = |
| =1 |
| | cosx | | cosx | | cosx | | cosx | |
L=P
25 lis 16:43
Sophie: 1/1−cos2x − 1/1+cos2x = 2 cos2x/sin2 2x
25 lis 17:12
Eta:
Zapisz to porządnie
używając U{ } { } bez spacji
lub zapisz w nawiasach
25 lis 17:14
Eta:
Ze wzorów:
1−2cos(2x)= 2sin
2x , 1+cos(2x)=2cos
2x
podaj założenia..................
| | 1 | | 1 | | cos2x−sin2x | | *2 | |
L= |
| − |
| = |
| = / |
| |
| | 2sin2x | | 2cos2x | | 2sin2x*cos2x | | *2 | |
| | 2cos2x | | 2cos(2x) | |
|
| = |
| = ..=P |
| | 2sinxcosx*2sinxcosx | | sin(2x)*sin(2x) | |
25 lis 17:21
5-latek: Mnie nie musisz dziekowac ale Pani Ecie wypadaloby .
25 lis 17:47
Sophie: Dziękuję wam obu
25 lis 17:48