25 lis 14:50
kak: polsze o pomoc
25 lis 14:51
kak: plis
25 lis 17:24
Adamm: | | sin(2arcsin(3/4)) | |
= |
| =−12sin(arccos(3/4)) |
| | cos(2arcsin(3/4)) | |
arccos(3/4)∊(0;π/2)
−12sin(arccos(3/4))=−3
√7
25 lis 17:31
Adamm: pomyliłem się i z jakiegoś powodu dałem minusa przez sin(arccos(3/4))
powinno być
=3√7
25 lis 17:32
jc: a=arcsin 3/4, 0 < a < π/2
tg 2a = U{2 tg a){1−tg
2a}
| | sin a | | sin a | |
tg a = |
| = |
| = ... |
| | cos a | | √1−sin2a | |
25 lis 17:34
kak: skąd się wzięło 3
√7 to nie wiem
25 lis 21:22