matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz miejsce zerowe
malinowyraj:
oblicz miejsce zerowefunkcji f(x)=−1/2x+4
25 lis 14:23
Jerzy:
Rozwiąż równanie: − 1/2x + 4 = 0
25 lis 14:24
Juan:
lub x=−b/2a
25 lis 14:25
Hajtowy:
1
f(x) =
x + 4 = 0
2
x = −8
25 lis 14:45