matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Halfblood:
ile wynosi granica z :
n
√
3n
5
25 lis 13:52
Jerzy:
... =
n
√
3
*(
n
√
n)
5
= ?
25 lis 13:55
Halfblood:
i jak dalej?
25 lis 13:59
Jerzy:
Musisz opanować tzw elementarne granice: lim
n→
∞
n
√
a
= 1 ( gdzy a > 1 ) lim
n→
∞
n
√
n
= 1
25 lis 14:01