Help
Martwa: Oblicz pole powierzchni graniastosłupa prawidłowego
a) czworokątnego o krawędzi podstawy 4 i wysokosci 8
b) Trójkątnego o krawedzi podstawy 3 i wysokosci 7
c) szesciokatnego o krawedzi podstawy 2 i wysokosci 9
31 sty 20:27
jey:):

a) P
c = 2P
p + 4P
b
P
c = 2x4
2 + 4x4x8
P
c = 32 + 128
P
c = 160 j
2
1 lut 13:10
jey:):

b)
P
c = 2P
p + 3P
b
P
c = 2x 3
2√3 / 4 + 3x3x7
P
c = 9
√3 / 2 + 63
1 lut 13:15
:): jey pomozesz?
1 lut 13:15
jey:):

c)
P
c = 2P
p + 6P
b
P
c = 2 x 6 x 2
2 √3/4 + 6 x 2 x 9
P
c = 12
√3 + 108
1 lut 13:20
xD : chuje muje dzikie węże
2 sty 17:38
natttt:

oblicz pole powierzchni całkowitej narysowanych ostrosłupów prawidłowych krawędz podstawy ma 8
a krawędz ściany bocznej ma 10 powinno wyjśc 32(2+pierwiastek z 21) prosze rozwiążcie
21 maj 23:29
natttt:

oblicz pola powierzchni całkowitej narysowanego ostrosłupa prawidłowego ta czerwona krawędz ma
10,a ten zaznaczony kąt ma 60 stopni
21 maj 23:35
natttt:
22 maj 19:43
Mila:
Nat Masz na początku strony opcję
DODAJ ZADANIE, korzystaj z niej, bo nikt Ci nie
będzie szukał zadan, w innych postach. To przypadek, że zobaczyłam.Jeśli, chcesz aby, Twój
wątek znalazł się na początku strony, to daj znak zapytania i wyślij.
Ponadto odpowiadaj na pytania. Jeśli wykonujesz rysunki, to z oznaczeniami, bo musimy jeszcze
raz rysować, aby wszystko wyjaśnić.
Zadanie z 23:29
a=8 − krawędź podstawy,
P
□=a
2=8
2=64
k=10− krawędź boczna,
ΔBCS (ściana boczna) jest równoramienny
h
2+4
2=10
2
h
2=100−16
h=
√84=
√4*21=2
√21
P
c=64+4*8
√21=64+32
√21
Pc=32(2+√21)
22 maj 21:56
Mila:

W ΔSOC:
|OC|=5
|AC|=10 − przekatna kwadratu
d=a
√2
a
√2=10 /*
√2
2a=10
√2
a=5
√2
PABCD=a2=(5√2)2=50
WΔSEC:
h
2+EC
2=10
2
P
c=P
□+4*P
ΔBCS dokończysz sama?
22 maj 22:11
wredulus_pospolitus:
Byś przynajmniej używał znaków interpunkcyjnych −−− lol.
23 mar 15:54
Mila:
XD, na razie tylko usunę Twój post, bo myślę, że może chcesz się czegoś nauczyć,
następnym razem zostaniesz zablokowany.
23 mar 15:59
wredulus_pospolitus:
Miluś −−− możecie banować po adresie IP
23 mar 16:01
Mila:
Tak Arturze. Ja nie "widzę" IP, ale zablokowany delikwent nie może wejść
na forum przez pewien czas.
23 mar 16:25
adam: Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego o wymiarach: 5cm x5cm x6 cm
18 cze 13:32
Qulka: V=5cm•5cm•6cm=150cm3
18 cze 13:40
Bezls:

Oblicz pole powierzchni graniastosłupa prawidłowego czworokątnego.
9 sty 16:30
9 sty 16:37
Zenia: Oblicz pole powierzchni calkowitej graniastoslupa prawidlowego czworokatnego o krawedzi
podstawy 9
i wysokosci 2.
10 cze 21:52
Zenia: Oblicz pole powierzchni calkowitej graniastoslupa prawidlowego czworokatnego o krawedzi
podstawy 9
i wysokosci 2.
10 cze 21:53