ZADANIA
Sophie: Rozwiąż
tgx = p3 / 2
25 lis 12:44
25 lis 13:24
5-latek: Jesli masz rownanie
tgx=a i a nie jest wartoscia dla ktorej mozna od razu odczytac kat to
Np tak jak tutaj to
Bierzesz np tablice i sprawdzasz dla jakiego kata tangens jest rowny 0,866
Odczytujesz ze to jest kat 40
o 30'2''
x= 40
o 30' 2''+kπ
25 lis 17:54
Sophie: Dziękuję
25 lis 18:09
Sophie: ROZWIĄŻ
2sin3x|2sin3x −3| =4
25 lis 18:24
Sophie: Up
25 lis 18:38
Up: czekam na jakis przyklad ktory rozwiazesz sama
25 lis 18:40
Up Up:
to czekaj sobie czekaj
25 lis 18:48
smerf:
Podstaw: sinx = t i −1 ≤ t ≤ 1
25 lis 18:59
Sophie: Dzięki
25 lis 21:20
Sophie: t1 = 1/6 t2= 2/3
25 lis 21:30
Sophie: Up jeśli można
25 lis 21:46
Sophie:
25 lis 21:49
Sophie:
25 lis 22:08
Sophie: Proszę cieplutko
25 lis 22:09
Mila:
2sin3x*|2sin3x −3| =4
|2sin(3x)−3|=−2sin(3x)+3 ponieważ: 2sin(3x)−3<0
2sin(3x)*(3−2sin(3x) )=4
6sin(3x)−4sin2(3x)=4⇔
4sin2(3x)−6sin(3x)+4=0 /:2 , sin(3x)=t , |t|≤1
2t2−3t+2=0
Δ=9−4*2*2<0 brak rozwiązań.
25 lis 22:20