matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
m:
√
6
4
√
12
11 lis 18:41
m:
usuń niewymierność
11 lis 18:42
coco:
√
6
=
√
2
*
√
3
4
√
4*3
=
4
√
4
*
4
√
3
=
√
2
*
4
√
3
wstawiasz skróci się
√
2
i zostanie 1/2
√
3
3 (1/2 - 1/4) 1/2 --------- = ------ = 3 = 3 =
√
3
4
√
3
1/4 3
11 lis 19:03