δf | δf | ||
+ 2xy2 | = 0 (*) | ||
δx | δy |
δf | δf | |||
Podać równość (*) jako zależność od | , | |||
δu | δv |
δf | |
=0 | |
δu |
1 | ||
fy = 3y2 fu − | fv | |
y2 |
x2+1 | ||
v = | ||
y |
δu | |
= 3x2 | |
δx |
δu | |
= 3y2 | |
δy |
δv | |
= 2x | |
δx |
δv | 1 | ||
= − | |||
δy | y2 |
δf | δf | δu | δf | δv | |||||
= | * | + | * | ||||||
δx | δu | δx | δv | δx |
δf | δf | δu | δf | δv | |||||
= | * | + | * | ||||||
δy | δu | δy | δv | δy |
δf | δf | ||
+ 2xy2* | = 0 | ||
δx | δy |
δf | δu | δf | δv | δf | δu | δf | δv | ||||||||
* | + | * | + 2xy2*( | * | + | * | ) = | ||||||||
δu | δx | δv | δx | δu | δy | δv | δy |
δf | δf | δf | δf | 1 | |||||
*3x2 + | *2x + 2xy2*( | *3y2 − | * | ) = 0 |:x | |||||
δu | δv | δu | δv | y2 |
δf | δf | δf | δf | 1 | ||||||
3x* | + 2* | + 2y2( | *3y2 − | * | ) = 0 | |||||
δu | δv | δu | δv | y2 |
δf | δf | δf | δf | |||||
3x* | + 2* | + 6y4 | − 2 | = 0 | ||||
δu | δv | δu | δv |
δf | δf | |||
3x* | + 6y4 | = 0 |:3 | ||
δu | δu |
δf | δf | |||
x* | + 2y4 | = 0 | ||
δu | δu |
δ | x2+1 | x2+1 | 1 | ||||
= − | ≠ − | ||||||
δy | y | y2 | y2 |
dx | dy | ||
= | |||
1 | 2xy2 |
dy | ||
2xdx= | ||
y2 |
1 | ||
x2=− | +C | |
y |
1 | ||
x2+ | =C | |
y |
1 | ||
F(x,y)=φ(x2+ | ) | |
y |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |