matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij, że
Kraterek:
Wykaż, że jeżeli a>0 i b>0 oraz
√
a
+b=
√
b
+a, to a=b lub
√
a
+
√
b
=1
24 lis 17:08
Adamm:
b−a=
√
b
−
√
a
(
√
b
−
√
a
)(
√
b
+
√
a
)=
√
b
−
√
a
√
b
−
√
a
=0 lub
√
a
+
√
b
=1 a=b lub
√
a
+
√
b
=1
24 lis 17:09
Kraterek:
dzięki
24 lis 17:25