matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xd
ambitny:
pilne jak przejść na postać taką do narysowania funkcji homograficznej (2x−10) / (x−1)
24 lis 11:54
Janek191:
x ≠ 1
2 x − 10
2*(x −1) − 8
8
−8
f(x) =
=
= 2 −
=
+ 2
x − 1
x −1
x −1
x −1
24 lis 11:57