23 lis 20:27
kochanus_niepospolitus:
po za tym jest ok
23 lis 20:43
Wojtek: Bede wdzieczny za odpowiedz bo już sam niewiem czy cos zle licze
23 lis 20:43
Janek191:
1)
| | y2 | |
f 'x(x,y) = |
| |
| | √1 − x2 y4 | |
| | 2 x y | |
f 'y(x,y) = |
| |
| | √1 − x2 y4 | |
23 lis 20:43
Janek191:
2) Też źle
23 lis 20:45
Wojtek: Janek191: jak ty to policzyłeś możesz to jakoś rozwinąć ?
23 lis 20:48
23 lis 20:50
Janek191:
| | 1 | |
( arcsin v) ' = |
| |
| | √ 1 − v2 | |
v =x y
2 ⇒ v
2 =x
2 y
4
23 lis 20:53
Wojtek: Wiem co robiłem zle pamietałem wzór bez potegi do 2. i dlatego tak mi wychodziło dzieki
23 lis 21:08
Janek191:
23 lis 21:11