witam mam takie zadanie.przedstawiono wykresy F(x)=x/x+2i g(x)=3x-4/x-2
Paula:
23 lis 19:38
Paula:
23 lis 19:38
jc: I co z tymi przedstawionymi wykresami?
23 lis 19:40
Paula: Podaj miejsca zerowe,i rozwiaz równania G(x)= x oraz F(x)=−x
23 lis 19:40
Paula: Mam wyznaczyc miejsca zerowe
23 lis 19:43
kochanus_niepospolitus:
najpierw zapisz POPRAWNIE te ułamki −−− używanie nawiasów naprawdę nie boli
23 lis 19:44
Paula: ?
23 lis 19:44
kochanus_niepospolitus:
zapisałaś:
| | x | |
f(x) = x/x+2i ... co czytamy jako f(x) = |
| + 2i = 1 + 2i <−−− stała |
| | x | |
| | 4 | |
g(x) = 3x−4/x−2 ... co czytamy jako g(x) = 3x − |
| − 2 |
| | x | |
UŻYWANIE NAWIASÓW
NIE BOLI
23 lis 19:46