proszę o pomoc
kala: wielomian W dany jest wzorem W (x)=x3 ax2−4x 1
a) wyznacz a, b oraz c tak, aby wielomian W był równy wielomianowi P, gdy
P(x)=x3+(2a+3)x2+(a+b+c)x−1
b) Dla a=3 i b=0 zapisz wielomian w postaci iloczynu trzech wielomianów stopnia pierwszego
31 sty 19:46
kala: P(x)=x3+(2a+3)x2+(a+b+c)x−1
31 sty 19:47
Eta:
zapisz porządnie W(x) jaki jest tam znak między x3 i ax2
31 sty 19:52
kala: w(x)= x3+ax2−4x+1
31 sty 19:54
kala: proszę o pomoc
31 sty 20:30
kala: czy ktoś mi pomoże, proszę

31 sty 21:22
hesia:
napisz porządnie treść zad

bo tak jak napisałaś , to wielomiany nie są równe

wyrazy wolne w W(x) +1
w P(x) −1
31 sty 21:25