matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciagu potega n
Marek:
Jak wyliczyć granicę tego ciągu? lim (2
n
* 2)/(3
n
) n→
∞
23 lis 13:09
Jerzy:
2
= lim
n→
∞
2*(
)
n
= 2*0 = 0
3
23 lis 13:10
Marek:
Dzięki
23 lis 13:18